Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Αβάντι... ορχήστρα Τσιτσάνη

Η Ορχήστρα Βασίλη Τσιτσάνη μάς συστήνεται με δύο μεγάλες συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το νεοσύστατο μουσικό σχήμα, το οποίο δημιουργήθηκε φέτος, κάνει την επίσημη πρώτη του ερμηνεύοντας τα ωραιότερα τραγούδια του δημοφιλούς συνθέτη. Για τον λόγο αυτόν, στις εμφανίσεις στις 4 και τις 5 Δεκεμβρίου έχουν επιστρατευθεί δύο σπουδαίες Ελληνίδες ερμηνεύτριες, η Δήμητρα Γαλάνη και η Νατάσσα Μποφίλιου, οι οποίες θα χαρίσουν τις φωνές τους στα πιο γνωστά κομμάτια του Τρικαλινού μετρ του λαϊκού τραγουδιού.
Το ενδιαφέρον είναι ότι το εν λόγω μουσικό σχήμα «γεννήθηκε» με πρωτοβουλία της ίδιας της οικογένειας Τσιτσάνη. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως αυτή είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται μια ορχήστρα προσανατολισμένη στο προφίλ ενός συνθέτη, ο οποίος μας κληροδότησε ένα έργο μοναδικής ποιότητας και μαστοριάς, χωρίς το οποίο το πεδίο της ελληνικής μουσικής θα ήταν διαφορετικό. Ο Βασίλης Τσιτσάνης διένυσε μια δημιουργική περίοδο 45 ετών συνεχούς παρουσίας στο πάλκο, πλαισιωμένος έως το τέλος της ζωής του από προικισμένους μουσικούς, καλύπτοντας τη βαθιά ανάγκη του να επικοινωνήσει με το κοινό και να εμπνευστεί από αυτό. Αυτήν ακριβώς την προσήλωση του Τσιτσάνη στη σωστή παρουσίαση των τραγουδιών του έρχεται να υπηρετήσει η ομώνυμη ορχήστρα.

Μάλιστα, βασικός σκοπός της είναι η προβολή του έργου του Τσιτσάνη μέσα από ζωντανές εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδος, υπό την καθοδήγηση του Μανώλη Πάππου, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και γνώστη του έργου του μεγάλου δημιουργού.

Να τονίσουμε ότι οι μουσικές παραστάσεις στο Μέγαρο έχουν τη σκηνοθετική επιμέλεια του Αγγελου Τριανταφύλλου και τον σκηνογραφικό σχεδιασμό του Νότη Χριστοδούλου, ενώ το εικαστικό περιβάλλον εμπλουτίζεται από ζωγραφιές της Ζωής Τσιτσάνη, συζύγου του συνθέτη, οι οποίες παρουσιάζονται πρώτη φορά, μεταφέροντας επί σκηνής το κλίμα μιας ολόκληρης εποχής μέσα από το βλέμμα και τη φαντασία ενός εκ των πιο οικείων προσώπων του δημιουργού.

Οι δύο συναυλίες θα γίνουν στις 4 και τις 5 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης». Ωρα έναρξης: 20.30.

www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου