Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018

Μαύρος Πύργος: στο φιλόδοξο Μαρόκο το πιο ψηλό κτίριο της Αφρικής

Από το 2022 ο Μαύρος Πάνθηρας θα έχει νέο παλάτι. Ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου οι εργασίες για έναν ουρανοξύστη, ο οποίος όταν ολοκληρωθεί θα είναι το υψηλότερο κτίριο στο Μαρόκο και σε όλη την Αφρική.

Με ύψος 250 μέτρα, ο Πύργος της Τράπεζας της Αφρικής θα φιλοξενεί ξενοδοχείο πολυτελείας και διαμερίσματα, καθώς και γραφεία. Στην οροφή, προβλέπεται βεράντα για θέα.

Ο ουρανοξύστης σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Ραφαέλ ντε Λα-Χοθ και Χακίμ Μπεντζελούν και η ολοκλήρωσή του έχει τοποθετηθεί στα τέλη Μαΐου του 2022.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η κατασκευαστική εταιρεία BESIX επελέγη για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ και το τμήμα μηχανικών της έχει προτείνει σειρά τεχνολογικών καινοτομιών που εγγυώνται ένα κτίσμα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

"Ο Πύργος της Τράπεζας της Αφρικής θα είναι ένα εμβληματικό κτίριο για τη χώρα" δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BESIX, Ρικ Φαντενμπέρχε.

Ο ουρανοξύστης θα είναι το κύριο κτίσμα του αναπτυξιακού πρότζεκτ της κοιλάδας Μπουρεγκρέγκ στη Ραμπάτ, πρωτεύουσα του Μαρόκου. Στο γενικό σχέδιο περιλαμβάνεται και το "Grand Théatre de Rabat" που σχεδίασε η Ζάχα Χαντίντ.
 
www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου