Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Ο Λάνθιμος διεκδικεί τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία

Με την ταινία του «The favourite»

Μετά την ανακοίνωση ότι η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The favourite» (φωτό) θα ανοίξει το 56ο Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης στα τέλη Σεπτεμβρίου, ακόμη ένα καλό νέο έρχεται για τον Ελληνα κινηματογραφιστή, από τη Βενετία.


Το φιλμ με πρωταγωνίστριες τις Ολίβια Κόλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Εμα Στόουν θα διεκδικήσει τον φετινό Χρυσό Λέοντα στο 75ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 29 Αυγούστου ως τις 8 Σεπτεμβρίου στο Λίντο.

Η διεκδίκηση του μεγάλου βραβείου του φεστιβάλ από τον Γιώργο Λάνθιμο δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, μια και στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα θα δούμε ταινίες σπουδαίων κινηματογραφιστών, όπως το «The Ballad of Buster Scruggs» των αδελφών Κοέν, το φιλμ «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν, το «Suspiria» του Λούκα Γκουαντανίνο, το «22 July» του Πολ Γκρίνγκρας, το «Peterloo» του Μάικ Λι αλλά και το «The Sisters Brothers» του Ζακ Οντιάρ.

Αξίζει να τονιστεί ότι η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου δεν είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ της Βενετίας, μια και στο διαγωνιστικό τμήμα της ενότητας Orizzonti θα πάρει μέρος και η μικρού μήκους ταινία του Θανάση Νεοφώτιστου με τίτλο «Λεωφόρος Πατησίων».

www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου