Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Επένδυση 4 εκατ. ευρώ της Olympia στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλίας

Ο όμιλος Olympia αποκτά το 80% της Metis Cyberspace Technology SA (ΜΕΤIS), στην οποία πρόκειται να επενδύσει 4 εκατομμύρια κατά τη διετία 2018 – 2019 με σκοπό την ανάπτυξή του και στην αγορά του ψηφιακού μετασχηματισμού της εμπορικής ναυτιλίας.

Η METIS, εξειδικεύεται στα πεδία της ηλεκτρονικής μηχανικής, του IoT (Internet Of Things), του Cloud Computing και της τεχνητής νοημοσύνης, για τις ανάγκες της παγκόσμιας ποντοπόρου ναυτιλίας. παρέχοντας ήδη μία υπηρεσία που επιτρέπει στις ναυτιλιακές να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του στόλου τους.

Ο Κ. Καραφωτάκης, διευθύνων συμβουλος του ομίλου Olympia σημειωει πως το «το σύστημα της METIS, αναπτύχθηκε αποκλειστικά από μία ομάδα Ελλήνων με μεγάλη εμπειρία στις ανάγκες και απαιτήσεις της ναυτιλίας και η ιδέα ξεκίνησε από την επιθυμία αυτής της ομάδας επιστημόνων και μηχανικών να δημιουργήσει μία καινοτόμα τεχνολογική λύση, η οποία θα φέρει την επανάσταση στον κλάδο της ναυτιλίας, έναν κλάδο με σημαντικότατη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία".

Το επενδυτικό πλάνο ύψους 4 εκατομμυρίων στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της METIS, η οποία με έδρα την Ελλάδα, θα επεκτείνει τις συνεργασίες της διεθνώς. Η υπηρεσία METIS (Maritime Efficiency Through Intelligent Systems) βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και την μηχανική μάθηση, αξιοποιώντας την τεχνολογία των ασύρματων δικτύων και των έξυπνων συσκευών.

Ήδη, η METIS έχει συνεργασία με ναυτιλιακές, τόσο ελληνικές όσο και ξένων συμφερόντων.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου