Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Γνωρίστε το εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Το εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου γίνεται φέτος 25 ετών και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια υπέροχη γιορτή την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης και στα Φουαγιέ της! Μια μοναδική ευκαιρία για τους επισκέπτες του ΜΜΑ να δουν και να ακούσουν από απόσταση αναπνοής το εκκλησιαστικό του όργανο, να μάθουν όλα τα μυστικά του μέσα από βίντεο, συζητήσεις και πολλή μουσική και να απολαύσουν μια εορταστική συναυλία με μερικά από τα πιο γνωστά έργα για όργανο (ώρα έναρξης: 19.00).


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη ξεναγήσεις επί σκηνής για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (είσοδος ελεύθερη με έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στις ξεναγήσεις ταυτόχρονα με την αγορά του εισιτήριου, ώρες: 15:30, 16:30, 17:30) και μουσικά δρώμενα στα φουαγιέ, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να γνωρίσουν το μικρό εκκλησιαστικό όργανο του Μεγάρου καθώς και ένα ηλεκτρονικό εκκλησιαστικό όργανο.


Τη γενική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει η οργανίστα του Μεγάρου Ουρανία Γκάσιου που έχει αναλάβει επίσης τις ξεναγήσεις του κοινού, ενώ συμμετέχει και ως ερμηνεύτρια στη συναυλία με την οποία κορυφώνεται αυτή η μεγάλη γιορτή. Στο μουσικό μέρος συμπράττουν οι σολίστ του εκκλησιαστικού οργάνου Ελένη Κεβεντσίδου, Μιχάλης Κατσαρός και Στράτος Γκιουλμπάνογλου.
Η συναυλία ανοίγει με ένα πασίγνωστο κομμάτι: την Τοκάτα και φούγκα σε ρε ελάσσονα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, που όλοι αγαπήσαμε μέσα από τη Φαντασία, την κλασική πλέον ταινία κινουμένων σχεδίων του Ουόλτ Ντίσνεϋ. Εκτός όμως από την εμβληματική Τοκάτα, η Ουρανία Γκάσιου και η Ελένη Κεβεντσίδου θα μας συστήσουν κι άλλα αντιπροσωπευτικά έργα του ρεπερτορίου για εκκλησιαστικό όργανο που έγραψαν, από την εποχή του Μπαρόκ έως τον 20ό αιώνα, σπουδαίοι συνθέτες της Γερμανικής και Γαλλικής Σχολής, όπως οι Μπουξτεχούντε, Βιντόρ, Λανγκλαί και Φρανκ.

Ένα μαγικό ταξίδι το οποίο θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε πώς η ύδραυλη που επινόησε ο πολυμήχανος Κτησίβιος στην Αλεξάνδρεια πριν από 24 αιώνες εξελίχθηκε στον μεγαλοπρεπή βασιλιά των μουσικών οργάνων με τους 6.000 αυλούς!

Ξεναγήσεις στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης για τους κατόχους εισιτηρίων της συναυλίας
Είσοδος ελεύθερη
(με έγκαιρη δήλωση συμμετοχής  ταυτόχρονα με την αγορά του εισιτήριου)

Ώρες έναρξης ξεναγήσεων | 15:30, 16:30 & 17:30
Διάρκεια ξενάγησης | 30 λεπτά
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά ξενάγηση | 200 άτομα

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου