Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Παγκόσμια διάκριση για Κύπρια μαθήτρια γυμνασίου

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες 9 Οκτωβρίου στα κεντρικά Γραφεία της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU), στη Βέρνη της Ελβετίας, δόθηκε στην Χαρά Φωκά, μαθήτρια του Γυμνασίου Δροσιάς Λάρνακας, το πρώτο παγκόσμιο βραβείο του 47ου διαγωνισμού συγγραφής επιστολών, από τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Οργάνωσης κ. Pascal Clivaz, στην παρουσία του Διευθυντή των Κυπριακών Ταχυδρομείων Ανδρέα Γρηγορίου και πολλών άλλων επισήμων και αξιωματούχων της UPU και άλλων Ταχυδρομικών Οργανισμών.


Στον διαγωνισμό με θέμα « Φαντάσου τον εαυτό σου ως μια επιστολή να ταξιδεύει στον χρόνο...», έλαβαν μέρος πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά, από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου και η επιστολή της μαθήτριας μας Χαρά Φωκά, αξιολογήθηκε ως η καλύτερη από όλες και πήρε το πρώτο χρυσό βραβείο!

Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά η Κύπρος πήρε το πρώτο παγκόσμιο βραβείο, γεγονός που περιποιεί μεγάλη τιμή για τη χώρα μας, τους γονείς και το σχολείο της Χαράς, καθώς και για τα Κυπριακά Ταχυδρομεία που διοργανώνουν κάθε χρόνο τον διαγωνισμό σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Χαρά Φωκά ανέγνωσε την επιστολή της, εξήγησε τους λόγους για το θέμα που πραγματεύθηκε, καθώς επίσης ανέφερε και το σκεπτικό που την ώθησε να λάβει μέρος στον διαγωνισμό.

Στο δικό του χαιρετισμό ο Διευθυντής των Κυπριακών Ταχυδρομείων, ανάφερε μεταξύ άλλων ότι η Χαρά Φωκά, με την επιστολή της ανέδειξε τις μεγάλες ευαισθησίες που την χαρακτηρίζουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την τραγωδία των μεταναστών της Μεσογείου, που εγκαταλείπουν τα σπίτια και τις χώρες τους για να επιβιώσουν. Συνεχίζοντας, υπενθύμισε ότι η χώρα μας βίωσε παρόμοια περιστατικά, όταν λόγω της τουρκικής εισβολής το 1974,
σχεδόν διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι, εγκατέλειψαν με τη βία τα σπίτια, τα χωριά και τις πόλεις τους και έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα.

Τα Κυπριακά Ταχυδρομεία θα τιμήσουν την παγκόσμια ημέρα ταχυδρομείων την Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα η ώρα 6.00 μ.μ στην παρουσία της Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνίων και Έργων κα Βασιλικής Αναστασιάδου.

www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου