Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Volotea: «Πετάνε» οι επιδόσεις στην Ελλάδα κι επεκτείνει το πρόγραμμά της και το χειμώνα

Παραπάνω από ικανοποιητικές είναι οι επιδόσεις της Volotea στην ελληνική αγορά, οι οποίες έχουν ενισχυθεί περαιτέρω μετά και τη λειτουργία της βάσης της στην Αθήνα από την περασμένη άνοιξη.
Εξ’ ού και η «ψήφος εμπιστοσύνης» που δίνει η αεροπορική στη χώρα μας, με την επέκταση και στη χειμερινή περίοδο των πτήσεων προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονο και Βενετία, ενώ το ερχόμενο φθινόπωρο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στελέχη της εταιρείας, θα ανακοινωθούν κι άλλοι προορισμοί εντός αλλά και εκτός Ελλάδος με το βλέμμα στη θερινή σεζόν του 2019.

Οσον αφορά τις επιδόσεις μέχρι σήμερα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, η Volotea είχε πληρότητα 93% κατά μέσο όρο στις πτήσεις της προς οκτώ προορισμούς από την Αθήνα, μεταφέροντας από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο 100.000 επιβάτες στην Αθήνα, 3,5 φορές περισσότερους από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Η βάση της Volotea στην Αθήνα εγκαινιάστηκε στις 3 Μαΐου, με τη μόνιμη πλέον στάθμευση ενός αεροσκάφους Boeing 717 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, ενώ παράλληλα η εταιρεία δημιούργησε 30 θέσεις εργασίας που καλύπτουν τις επιχειρησιακές ανάγκες της και ενίσχυσε τη δραστηριότητά της, προσθέτοντας δύο νέα δρομολόγια στα 6 που ήδη πραγματοποιούνταν.
Από την έναρξη του έτους, η Volotea έχει μεταφέρει 100.000 επιβάτες, 3,5 φορές περισσότερους από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Παράλληλα, οι πτήσεις της εταιρείας σημείωσαν πληρότητες της τάξης του 93% κατά μέσο όρο στο πρώτο εξάμηνο του 2018. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις των δύο νέων δρομολογίων που ξεκίνησαν το Μάιο του 2018, προς το Ηράκλειο και τη Βερόνα, οι αντίστοιχες υψηλές πληρότητες ήταν της τάξης του 94% και του 88% αντίστοιχα.
Για το χειμώνα 2018- 2019, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια προς Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονο και Βενετία επεκτείνονται και θα πραγματοποιούνται και την επερχόμενη χειμερινή περίοδο, με τρεις έως τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα.
Η Volotea εξυπηρετεί πλέον από την Αθήνα ένα σύνολο 8 προορισμών: 3 δρομολόγια εσωτερικού (Σαντορίνη, Μύκονος και Ηράκλειο) και 5 δρομολόγια στην Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Γένοβα, Παλέρμο και Βερόνα). Το πρόγραμμα και οι καταγεγραμμένες πληρότητες έχουν ως εξής:
Σαντορίνη: καθημερινές πτήσεις και πληρότητα 96%.
Βενετία: 3 εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, με πληρότητα 95%.
Ηράκλειο: καθημερινές πτήσεις και πληρότητα 94%.
Γένοβα: 2 εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, με πληρότητα 94%.
Μπάρι: 2 εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, με πληρότητα 93%.
Μύκονος: καθημερινές πτήσεις και πληρότητα 90%.
Βερόνα: 2 εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Πέμπτη και Κυριακή, με πληρότητα 88%.
Παλέρμο: Μία εβδομαδιαία πτήση, κάθε Παρασκευή, με πληρότητα 83%.
Συνολικά, ανά την Ευρώπη, η Volotea έχει μεταφέρει 18 εκατομμύρια επιβάτες από την έναρξη πτήσεών της, το 2012, και περισσότερους από 4,8 εκ. το 2017.
Το 2018, η Volotea άνοιξε 58 νέα δρομολόγια που προστέθηκαν σε ένα σύνολο 293 δρομολογίων, πετώντας σε 78 πόλεις μεσαίου και μικρού μεγέθους στην Ευρώπη σε 13 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Αλβανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Αυστρία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο. Η εταιρεία εκτιμά ότι το 2018 θα μεταφέρει συνολικά από 5,7 εκ έως 6 εκ. επιβάτες.
Η Volotea σήμερα έχει δώδεκα βάσεις: Βενετία, Νάντη, Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστούριας, Βερόνα, Τουλούζη, Γένοβα, Μπιλμπάο, Μασσαλία και Αθήνα. Οι τελευταίες τρεις εγκαινιάστηκαν πρόσφατα, μέσα στο 2018. Στην εταιρεία εργάζονται 875 άτομα και το 2018 θα δημιουργηθούν επιπλέον 250 νέες θέσεις εργασίας, κεφαλαιοποιώντας την αύξηση των δραστηριοτήτων της.
Το 2018, η Volotea εξυπηρετεί το δίκτυό της με το στόλο της που αποτελείται από 32 αεροσκάφη, Boeing 717 και Airbus A319, προσφέροντας πτυσσόμενες θέσεις κατά 5% πιο ευρύχωρες από τον μέσο όρο.

www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου