Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Κένυα: Ίντερνετ από αερόστατα της Alphabet


Η ομάδα Loon της Alphabet (μητρική της Google) προτίθεται να στείλει γιγάντια μπαλόνια στην Κένυα, τα οποία θα παρέχουν Ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων στη χώρα.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Loon, Alastair Westgarth, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου την Πέμπτη ότι η εταιρεία σχεδιάζει να "παρέχει σήμα ίντερνετ από μπαλόνια στις περιοχές της κεντρικής Κένυας, ξεκινώντας από το 2019". Η Loon δεν αποκάλυψε τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας, αλλά ο Westgarth ανέφερε ότι περιλαμβάνει την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telkom Kenya, τρίτο μεγαλύτερο πάροχο στην αφρικανική χώρα.

"Η αποστολή της Loon είναι να διασυνδέσει ανθρώπους παντού, εφευρίσκοντας και ενσωματώνοντας τολμηρές τεχνολογίες", ανέφερε ο Westgarth. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία είναι "η πρώτη για όλους μας" και ότι οι Loon και Telkom Kenyan θα "συνεργαστούν για την τεχνική, λειτουργική και όποια άλλη εργασία απαιτείται για την επέκταση του δικτύου Telkom σε περισσότερους ανθρώπους στην Κένυα". "Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά με τη Loon για να παρέχουμε την πρώτη εμπορική υπηρεσία mobile, όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν, χρησιμοποιώντας το Internet μέσω αεροστάτων της Loon στην Αφρική", δήλωσε από την πλευρά του ο Άλντο Μαρέσε, διευθύνων σύμβουλος της Telkom

Η τεχνολογία του Project Loon αναπτύχθηκε από την X της Alphabet (το εργαστήριο τεχνολογικών καινοτομιών της εταιρείας) και έκτοτε εξελίχθηκε στη Loon, η οποία υπάγεται στη μητρική της Google, Alphabet. Σύμφωνα με το Reuters, η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε από παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών για την παροχή διασυνδεσιμότητας σε πάνω από 250.000 ανθρώπους στο Πουέρτο Ρίκο, μετά από έναν τυφώνα πέρυσι. Η Κένυα ευελπιστεί πως η τεχνολογία αυτή μπορεί να βοηθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στο Ίντερνετ το σύνολο του πληθυσμού της.

Τη συμφωνία επιβεβαίωσε ο Υπουργός Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Κένυας, Joe Muchero. "Η ομάδα Loon εργάζεται ακόμα πάνω στα συμβόλαια και ελπίζουμε όταν τελειώσουν να μπορούμε να δούμε σχεδόν κάθε κομμάτι της χώρας να έχει πρόσβαση στο internet. Η συνδεσιμότητα είναι κρίσιμη. Αν δεν είσαι online είσαι απ' έξω", δήλωσε.

Η Alphabet βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τοπικούς παρόχους για την ανάπτυξη των αερόστατων. Με πληθυσμό περισσότερους από 45 εκατομμύρια ανθρώπους, οι μεγάλες πόλεις στην Κένυα έχουν φυσικά internet αλλά υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις στη χώρα οι οποίες δεν καλύπτονται και φυσικά οι παραδοσιακές υποδομές θα ήταν εξαιρετικά κοστοβόρες.

Η υπηρεσία της Loon χρησιμοποιεί αερόστατα, που λειτουργούν με ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ, για να παρέχει κάλυψη 4G σε περιοχές με χαμηλές πυκνότητες πληθυσμού. Ίπτανται 60.000 πόδια (18.300 μέτρα) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε ύψος ασφαλείας, σύμφωνα με τη Loon. Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, εκφράζονται ανησυχίες ότι η συνεργασία αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μονοπώλιο στις επικοινωνίες.

www.dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου