Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Ανοίγουν τις πύλες τους τα Ποσειδώνια 2018

Ως ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα για την παγκόσμια ναυτιλία, της οποίας ηγέτιδα δύναμη παραμένει η Ελλάδα, χαρακτηρίζονται τα φετινά Ποσειδώνια που θα φιλοξενηθούν στο Athens Metropolitan Expo, από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου.

Καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, συνολικά 1.920 εκθέτες από 92 χώρες είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην έκθεση Ποσειδώνια 2018, που φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια της και αποτελεί το μεγαλύτερο ναυτιλιακό γεγονός στον κόσμο.

Στη χθεσινή παρουσίαση των Ποσειδωνίων, ο εκτελεστικός διευθυντής της έκθεσης Θεόδωρος Βώκος τόνισε ότι η αύξηση κατά 16% της ζήτησης για εκθεσιακό χώρο, σε σύγκριση με την προηγούμενη διοργάνωση των Ποσειδωνίων, μαρτυρά τη δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας και το επιβλητικό μέγεθος του ελληνόκτητου στόλου, που ελέγχει τα περισσότερα πλοία και διαθέτει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα μεταφοράς φορτίου παγκοσμίως (σχεδόν το 20% του παγκόσμιου στόλου σε DWT).

Πέραν των ιδιωτών, στα Ποσειδώνια 2018 θα συμμετάσχουν συνολικά 22 χώρες με εθνικά περίπτερα, παρουσιάζοντας τα δικά τους ναυτιλιακά προϊόντα και τις υπηρεσίες, σε ένα εξειδικευμένο κοινό ναυτιλιακών στελεχών και θεσμικών φορέων του κλάδου.

Η Βραζιλία και η Πολωνία συμμετέχουν για πρώτη φορά στην έκθεση, πλάι σε παραδοσιακές ναυπηγικές δυνάμεις όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα, αλλά και σε ισχυρούς εκθέτες από την Ευρώπη, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία και η Ολλανδία.

Επίσης, το φετινό πρόγραμμα συνεδρίων των Ποσειδωνίων περιλαμβάνει περισσότερες από 40 παρουσιάσεις, σεμινάρια, ομιλίες και διασκέψεις για όλα τα κρίσιμα θέματα της ναυτιλιακής αγοράς, που καθορίζουν για άλλη μια φορά την παγκόσμια ναυτιλιακή ατζέντα.

Την ίδια στιγμή, ο μεγάλος αριθμός ελληνικών παραγγελιών για ναυπηγήσεις πλοίων συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας. Ήδη στον κατάλογο των εκθετών συγκαταλέγονται φέτος η Azerbaijan Caspian Shipping, η Bahri, η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας και η International Maritime Industries, το νέο κολοσσιαίο ναυπηγείο της Saudi Aramco.

Ακόμα και η Cruise Lines International Association (CLIA) θα συμμετάσχει στα φετινά Ποσειδώνια, κάνοντας το ντεμπούτο της σε μια έκθεση που δεν έχει θέμα την κρουαζιέρα.

Όπως ανέφερε ο Θεόδωρος Βώκος, «εκτιμάται ότι η διοργάνωση των Ποσειδωνίων, θα αποφέρει συνολικά έσοδα 62 εκατ. ευρώ στις τοπικές επιχειρήσεις των κλάδων φιλοξενίας, εστίασης, διοργάνωσης εταιρικών εκδηλώσεων και μεταφορών».

www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου