Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

Στρατηγική συνεργασία για την ανάδειξη της Ελληνικής και Κινεζικής Παραδοσιακής Ιατρικής

Με αφορμή το Συνέδριο Παραδοσιακής Κινέζικής Ιατρικής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με τίτλο "CHINESE MEDICINE CONFERENCE 2018, Integrative Medicine" και με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Eurochinese Development P.C, του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, του νέου ολιστικού wellbeing destination spa Euphoria Retreat και της Bian Que Pharmaceutical.


Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η διατήρηση, ανάδειξη και ανάπτυξη της πλούσιας κληρονομιάς της κινεζικής και της ελληνικής ιατρικής παράδοσης σε συνδυασμό με την υποστήριξη των υπαρχόντων ερευνητικών και νοσοκομειακών φορέων των δύο χωρών. Παράλληλα, η εφαρμογή των παραδοσιακών ιατρικών μελετών και κλινικών θεραπειών θα συνδυάζεται με την εκπαίδευση, την έρευνα, την αποκατάσταση της υγείας, την καλλιέργεια των βοτάνων και την παραγωγή «έτοιμων» παραδοσιακών φαρμάκων που θα απευθύνονται στον ιατρικό τουρισμό, συνδυάζοντας με τον τρόπο αυτό τα «παραδοσιακά» χαρακτηριστικά ιατρικής των δύο χωρών. Επιπλέον, θα ενθαρρύνεται η ολιστική προσέγγιση της ανθρώπινης ύπαρξης και η πορεία προς την ευεξία και την ευζωία μέσα από εναλλακτικές θεραπείες, όπως ο βελονισμός.

Ο κος Φώτης Προβατάς, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας & Διευθύνων Σύμβουλος της EUROCHINESE DEVELOPMENT P.C, Πρώην Εντεταλμένος Δήμου Αθηναίων για την Οικονομική Συνεργασία με τη Λ. Δ. Κίνας, δήλωσε σχετικά: «Η υπογραφή του Μνημονίου Επιχειρηματικής Στρατηγικής Συνεργασίας στον τομέα της Παραδοσιακής Ελληνικής και Κινεζικής Ιατρικής από τέσσερις επιχειρηματικούς φορείς της Κίνας και της Ελλάδας μεγάλου επιχειρηματικού και επιστημονικού κύρους – και μάλιστα με την παρουσία και στήριξη υψηλόβαθμων κρατικών αξιωματούχων της Παραδοσιακής Ιατρικής της Κίνας όπως ο πρώην Υφυπουργός Παραδοσιακής Ιατρικής και νυν Πρόεδρος της Κινεζικής Εταιρείας Κινεζικής Ιατρικής κ. Wang Guoqiang και ο Ακαδημαϊκός και Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εταιρειών Βελονισμού Καθηγητής Liu Baoyan – στέλνει ένα πολύ θετικό μήνυμα για τις δυνατότητες της Ελληνο-Κινεζικής Επιχειρηματικής και Επιστημονικής Συνεργασίας. Πολύ περισσότερο που στη συγκεκριμένη περίπτωση εκπεφρασμένη επιδίωξη της κινεζικής πλευράς είναι η έξοδος στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, στα πλαίσια της επίσημης κινεζικής πολιτικής των Νέων Δρόμων του Μεταξιού «Ένας Δρόμος, μια Ζώνη». Με επικεφαλής το Επιμελητήριο Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας και με σοβαρή προσπάθεια και προεργασία κάθε φορά, η ελληνική επιχειρηματική οικογένεια προχωρεί, με επιτυχείς συνέργειες ελληνικών εταιρειών όπως η συγκεκριμένη, σε αναβαθμισμένες συνεργασίες σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικότητας και της επιστήμης, με αντίστοιχους κινεζικούς φορείς του ιδιωτικού και του κρατικού τομέα.»

www.dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου