Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Αύξηση πωλήσεων 15% για τον ΘΕΣγάλα το πρώτο τρίμηνο

Σημαντική αύξηση 15% κατέγραψαν οι πωλήσεις του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ στο φρέσκο γάλα σημειώθηκε κατά το ίδιο διάστημα άνοδος 5% σε όγκο πωλήσεων, διαθέτοντας μέσω των 62 καταστημάτων αυτόματων πωλητών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα 1.080 τόνους φρέσκο γάλα μηνιαίως. Σε αυτήν την αύξηση πρέπει να συνυπολογιστεί η συνολική πτωτική τάση στις πωλήσεις φρέσκου γάλακτος στην αγορά, η οποία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, παρουσιάζει αρνητική μεταβολή κατά 4,7% από το 2016 στο 2017.

Αυξητική τάση όμως καταγράφεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, και στον συνολικό τζίρο του συνεταιρισμού, ο οποίος για το 2018 αναμένεται να φθάσει τα 30 εκατ. ευρώ, έναντι 26 εκατ. ευρώ το 2017.
Η αύξηση του τζίρου οφείλεται τόσο στην αύξηση των πωλήσεων, όσο και στην ενσωμάτωση των νέων καταστημάτων ΘΕΣγάλα συν, τα οποία διαθέτουν σήμερα περισσότερους από 120 κωδικούς προϊόντων από συνεταιρισμούς και Ελληνες παραγωγούς. Το 2017, επίσης, αναπτύχθηκαν συνεργασίες μέσω franchise, διαδικασία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, Θανάσης Βακάλης, επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Προσδιορίζουμε τρεις βασικούς λόγους για την ανοδική πορεία των πωλήσεών μας, παρά τη συνολική πτωτική τάση της αγοράς:
Πρώτον, οι καταναλωτές αναγνωρίζουν τη σχέση ποιότητας - τιμής που τους προσφέρουμε, καθώς και την ευκολία αγοράς 24 ώρες το 24ωρο.
Δεύτερον, η προσθήκη των νέων καταστημάτων ΘΕΣγάλα συν μεγάλωσε το κωδικολόγιό μας και τις επιλογές για τους καταναλωτές και λειτουργεί θετικά για την αύξηση επισκεψιμότητας και στους αυτόματους πωλητές.
Τρίτον, η ενίσχυση και διεύρυνση του δικτύου των καταστημάτων μας, μέσα από συνεργασίες με τη μέθοδο franchise, δημιούργησε εκ των πραγμάτων μεγαλύτερη δυναμική στα καταστήματά μας».
Χαρακτηριστικό του εγχειρήματος του ΘΕΣγάλα για την επέκταση του δικτύου του αποτελεί το γεγονός ότι η μεταβίβαση των υπαρχόντων καταστημάτων του στους συμμετέχοντες επενδυτές γίνεται σε ήδη εξασφαλισμένη και σταθερή πελατεία, διασφαλίζοντας την αποκλειστικότητα της γεωγραφικής κάλυψης.
Στα σχέδια του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα υπάρχει και η δημιουργία επιπλέον τριάντα καταστημάτων στην περιοχή της Αττικής, ενώ στο πλαίσιο διεύρυνσης των υπηρεσιών του συνεταιρισμού αναπτύσσεται το δίκτυο διανομής κατ’ οίκον «Το θες σπίτι σου». Μέσω αυτού του δικτύου δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα προϊόντα των συνεταιριστικών γωνιών (είτε με τηλεφωνικές παραγγελίες είτε μέσω e-shops) να παραδίδονται αυθημερόν, στις περιοχές όπου υπάρχουν τα καταστήματα ΘΕΣγάλα συν.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου