Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

1ο Φόρουμ Βέλτιστων Επιχειρηματικών Πρακτικών πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Κορυφαίες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο εκπροσωπήθηκαν στο 1ο Φόρουμ Βέλτιστων Επιχειρηματικών Πρακτικών που πραγματοποιήθηκε στο Microsoft Innovation Center – MIC του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Παρών, ο Γενικός Γραμματέας του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Μάριος Τσιακκής με αριθμό υψηλόβαθμων λειτουργών. Το ΚΕΒΕ ήταν συνδιοργανωτής μαζί με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων - ΕΕΔΕ. Στο Φόρουμ έλαβαν μέρος η Microsoft, η Logicom, η Powersoft, η PwC, η Muskita, η ExxonMobil, η Cablenet και η Vassiliko Cement Work.

Ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος ανέφερε στο χαιρετισμό του ότι «στόχος του Forum είναι να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές, να συνεισφέρει στη διαμόρφωση βιώσιμων λύσεων και να συζητήσει τις στρατηγικές για την επίλυση των προβλημάτων καθώς και την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Κύπρο». Το Φόρουμ «έχει πλέον θεσμοθετηθεί και θα αποτελεί ετήσιο επιχειρηματικό γεγονός» είπε ο Πρύτανης.

Από πλευράς του ο συντονιστής της εκδήλωσης Επικεφαλής Εσωτερικών Διαδικασιών και Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ Πιερής Χουρίδης εξήγησε ότι το Φόρουμ «επιδίωξε και πέτυχε μέσω γνωστικών εργαλείων να εμπεδώσει νέες αντιλήψεις μέσω της ανταλλαγής εμπειριών. Μέσω δομημένου διαλόγου έγινε διάχυση γνώσης και πρακτικών που ενώ εφαρμόζονται από λίγους και πετυχημένους στην Αγορά εξακολουθούν, ωστόσο, να είναι άγνωστες στην μεγάλη πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου». Ο Δρ. Χουρίδης ανέφερε ότι πρωτοτυπία του Φόρουμ είναι ότι «δόθηκε η πρωτοκαθεδρία στις επιχειρήσεις με τους ακαδημαϊκούς να λειτουργούν υποστηρικτικά στο πλαίσιο μιας παραγωγικής συνεργασίας της πραγματικής Οικονομίας με το Πανεπιστήμιο».

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Κύπρο Φόρουμ Βέλτιστων Επιχειρηματικών Πρακτικών (Best Practices Forum). Οι εκπρόσωποι των εταιριών έκαναν δεκάλεπτες παρουσιάσεις των βέλτιστων πρακτικών που χρησιμοποιούν με στόχο την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος. Από τον διάλογο αναδείχθηκε μέσω και στατιστικών στοιχείων ότι η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος ευνοεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας ενώ επιτυγχάνεται η αξιοποίηση της τεχνολογίας μέσω –φυσικά – των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.



www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου