Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Πλαίσιο: επενδύει 10 εκατ. ευρώ την επόμενη διετία

Στα 10 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι επενδύσεις που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει την επόμενη διετία το Πλαίσιο. Αυτό ανέφερε χθες η διοίκηση της γνωστής αλυσίδας κατά τη διάρκεια της ετήσιας παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Πλαισίου, Κώστας Γεράρδος ανέφερε ότι το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει μία σειρά από σημαντικές κινήσεις που θα αλλάξουν σημαντικά την Πλαίσιο Computers.

Ερωτώμενος σχετικά με τις πληροφορίες περί επέκτασης στο χώρο των ηλεκτρικών ειδών, ο κ. Γεράρδος σημείωσε ότι πρόκειται για μία κίνηση που έχει μεγάλες απαιτήσεις και για την οποία υπάρχουν σκέψεις εδώ και 5 χρόνια. «Είμαστε πλέον πιο έτοιμοι να κάνουμε τέτοια κίνηση αλλά δεν έχω κάτι άλλο να σας πω» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Γεράρδου, ο οποίος δήλωσε ότι η εταιρεία είναι πλήρως προετοιμασμένη για την άνοδο που εκτιμάται ότι θα υπάρξει και πρόσθεσε ότι «γενικώς θέλουμε να κάνουμε μικρά βήματα όσον αφορά την ανάπτυξη μας».

Στην παρουσίαση του ο κ. Γεράρδος αναφέρθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το 2017, που παρουσίασαν βελτίωση παρά το δύσκολο περιβάλλον. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 286 εκατ. ευρώ από 283 εκατ. ευρώ το 2016, βελτιωμένες κατά 1% λόγω των επιδόσεων του 2ου εξαμήνου (ποσοστό αύξησης 5%). Επίσης, ο όμιλος πέτυχε ενίσχυση του EBITDA κατά 5,9% στα 10,7 εκατ. ευρώ από 10,1 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Γεράρδος αναφέρθηκε ακόμη στα κύρια σημεία που χαρακτήρισαν το 2017, τα οποία ήταν:
Η πολύ επιτυχημένη σχολική περίοδος με 330.000 συναλλαγές και μία διαρκώς βελτιούμενη πορεία από την είσοδο της Πλαίσιο στη συγκεκριμένη αγορά το 2013
Ο υπερδιπλασιασμός των πωλήσεων της Black Friday, με τους επισκέπτες του plaisio.gr να ξεπερνούν τα 2.000.000 και τις παραγγελίες να παραδίδονται την επόμενη μέρα παρά τη μαζικότητα τους
Η εξαιρετική εικόνα της περιόδου των Χριστουγέννων, η οποία δεν υπονομεύθηκε από τις πωλήσεις της Black Friday
Η εντυπωσιακή πορεία του καναλιού πωλήσεων internet (+12% σε ετήσια βάση) και
Η απόδοση των εμπορικών ενεργειών που έγιναν στη Βουλγαρία που οδήγησαν σε αύξηση των πωλήσεων της θυγατρικής το 2017 κατά 15,2%.


www.cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου