Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Τα τρόφιμα-«φύλακες άγγελοι» του οργανισμού έναντι των ιώσεων

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο έξαρσης των ιώσεων και των κρυολογημάτων. Η διατροφή αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς μας σύμμαχους στην προσπάθεια να ενισχύσουμε τις εσωτερικές μας άμυνες, να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Χρειάζεται κατά συνέπεια να προσλάβουμε τα συστατικά εκείνα, που σύμφωνα με τους ειδικούς μας προστατεύουν από τα μικρόβια.

Ας γνωρίσουμε τα τρόφιμα που τα περιέχουν:

Πορτοκαλί πιπεριά

Μπορεί να νομίζετε ότι το πορτοκάλι είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C, αλλά δεν είναι η καλύτερη. Η πορτοκαλί πιπεριά έχει πολλαπλάσια ποσότητα βιταμίνης C και είναι το λαχανικά με τη μεγαλύτερη ποσότητα σε αυτήν την ανοσοπροστατευτική βιταμίνη.

Ακτινίδιο

Το φρούτο με την υψηλότερη συγκέντρωση βιταμίνη C. Δύο ακτινίδια την ημέρα υπερκαλύπτουν την ημερήσια ανάγκη σε βιταμίνη C.

Βραζιλιάνικα φιστίκια (Brazilian nuts)

Ένας ξηρός καρπός όχι τόσο διάσημος, αλλά ξεχωριστός, λόγω του μεγάλου μεγέθους του (φανταστείτε ένα τεράστιο καθαρισμένο αμύγδαλο). Αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές σεληνίου. Το σελήνιο είναι συστατικό ενός ισχυρού ενζυμικού συστήματος μέσα στο σώμα στον ανθρώπινο οργανισμό και ρυθμίζει σε μεγάλο βαθμό την αντιοξειδωτική προστασία μας, προϋπόθεση απαραίτητη για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Κεφίρ

Αποτελεί ένα φυσικό προβιοτικό τρόφιμο. Περιέχει προβιοτικούς οργανισμούς, φιλικά δηλαδή προς το έντερό μας βακτήρια, τα οποία ενισχύουν την εντερική μας χλωρίδα, η οποία με τη σειρά της αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στα παθογόνα μικρόβια και τους ιούς.

Ψάρια και θαλασσινά

Περιέχουν σημαντικά ποσά ψευδαργύρου. Ο ψευδάργυρος είναι ένα ανοσορυθμιστικό συστατικό και για αυτό το λόγο περιέχεται και στα περισσότερα συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου