Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Rolls-Royce: Ανοίγει ερευνητικό κέντρο για αυτόνομα πλοία στην Φινλανδία

Η μηχανική εταιρεία Rolls-Royce άνοιξε μια ερευνητική μονάδα στο Turku της Φινλανδίας για να αναπτύξει τις τεχνολογίες που απαιτούνται για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της αυτόνομης παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Το νέο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης για αυτόνομα πλοία περιλαμβάνει έναν “Χώρο Τηλεκινούμενων και Αυτόνομων Δοκιμών” (Remote and Autonomous Experience Space) με στόχο την επίδειξη των τεχνολογιών αυτόνομων πλοίων που έχει ήδη εισαγάγει η εταιρεία καθώς και εκείνων που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης.

“Υπάρχει μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον για τα αυτόνομα οχήματα και τα πλοία ως μελλοντικό μέσο μεταφοράς. Το άνοιγμα του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης για τα αυτόνομα πλοία της Rolls-Royce στο Turku, μια ναυτική πόλη με ιστορικό τεχνολογικών καινοτομιών, θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου μας για ψηφιοποίηση του τομέα μεταφορών της χώρας”, δήλωσε η κ. Anne Berner, Φινλανδός Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Το νέο Κέντρο Ε&Α επιτρέπει στη Rolls-Royce και στους εταίρους της να υλοποιούν έργα που εστιάζονται στην αυτόνομη ναυσιπλοΐα, στην ανάπτυξη κέντρων ελέγχου επί ξηράς και στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε μελλοντικές τηλεκινούμενες και αυτόνομες ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Ο χώρος εμπειρίας περιλαμβάνει διάφορους διαδραστικούς πίνακες στους οποίους η Rolls-Royce μπορεί να παρουσιάσει υπάρχουσες και μελλοντικές τεχνολογίες, βοηθώντας παράλληλα στην ανάπτυξη και εισαγωγή νέων κανόνων και προτύπων για την αυτόνομη ναυτιλία.

Ο Karno Tenovuo, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Rolls-Royce, υπεύθυνος του τμήματος Intelligence Ship, δήλωσε ότι το κέντρο θα επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στην ανάπτυξη λύσεων “ικανών να λειάνουν το έδαφος της μετάβασης της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην ψηφιακή εποχή”.

www.e-nautilia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου