Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Κατασκευάζεται το διαστημόπλοιο επιστροφής του ανθρώπου στη Σελήνη

Μηχανικοί και τεχνικοί της κατασκευαστικής εταιρείας Lockheed Martin ξεκίνησαν την κατασκευή του διαστημόπλοιου Orion, που θα έχει ως αποστολή να μεταφέρει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στην Σελήνη, μετά από χρόνια.

Η κατασκευή ξεκίνησε στο Michoud Assembly Facility της NASA, κοντά στη Νέα Ορλεάνη, με τη συγκόλληση των δύο πρώτων τμήματα της κάψουλας πληρώματος της δεύτερης Αποστολής Εξερεύνησης/Exploration Mission-2 (EM-2). Στον προγραμματισμό της NASA, τον Δεκέμβριο του 2019  πρόκειται να εκτοξευθεί το διαστημόπλοιο Orion για την μη επανδρωμένη αποστολή Exploration Mission-1 (EM-1). Η συναρμολόγηση του μοντέλο αυτής της αποστολής (ΕΜ-1) ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα στην Φλόριντα.

Ταυτόχρονα, αρχίζει η κατασκευή του επόμενου μοντέλου του Orion που όπως αναφέρει η Lockheed Martin, θα πραγματοποιήσει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στην Σελήνη (ΕΜ-2). Η πτήση αυτή, που θα γίνει με πύραυλο SLS (Space Launch System), σύμφωνα με τη Lockheed Martin θα φέρει μια νέα εποχή στην εξερεύνηση του διαστήματος, θέτοντας τις βάσεις για το φιλόδοξο πρόγραμμα Deep Space Gateway και εν τέλει για τις επανδρωμένες αποστολές στον Άρη.

Η κατασκευή του Orion για την EM-2 προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα μεταφερθεί στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι για δοκιμές.

Το διαστημόπλοιο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αντέξει τις σκληρές συνθήκες του ταξιδιού στο βαθύ διάστημα, και η βασική δομή του τμήματος του πληρώματος αποτελείται από επτά μεγάλα κομμάτια κράματος αλουμινίου. “Δεν είναι απλά το πιο προηγμένο διαστημόπλοιο που έχει φτιαχτεί ποτέ, η παραγωγή του θα είναι και πιο αποδοτική σε σχέση με οποιαδήποτε προηγούμενη κάψουλα”, δήλωσε ο ο Μάικ Χόους, αντιπρόεδρος της Lockheed Martin και υπεύθυνος προγράμματος του Orion.

Το Orion θα είναι το πρώτο διαστημόπλοιο της NASA για επανδρωμένες αποστολές μετά την απόσυρση του Διαστημικού Λεωφορείου το 2011.

Αυτή τη στιγμή οι Αμερικανοί αστροναύτες αποστέλλονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με ρωσικά σκάφη, ενώ η NASA αποστέλλει προμήθειες στον ISS με ιδιωτικές εταιρείες όπως η SpaceX και η Orbital ATK.

www.dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου