Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Ένας από τους κορυφαίους νέους επιστήμονες και ερευνητές στον χώρο της ψυχικής υγείας

Ο Αριστοτέλης Βοϊνέσκος είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Απεικόνισης και Γενετικής Μεταμόσχευσης της Οικογένειας Kimel στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας της οικογένειας Campbell στο CAMH.

Είναι Καθηγητής στην Νευροαπεικόνιση της Σχιζοφρένειας και Επίκουρος Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, όπου και σπούδασε. Εστιάζει την έρευνά του σε γενετικούς παράγοντες που συντελούν στην εκδήλωση ψυχικών νοσημάτων, όπως επίσης και στην ανίχνευση και αντιμετώπιση, σε πρώιμο στάδιο, ψυχικών ασθενειών. Με τη μέθοδό του προσεγγίζει, επίσης, τα αποτελέσματα θεραπειών στη δομή και λειτουργία του εγκεφάλου καθώς και την πιθανή αντίδραση της κάθε θεραπείας.

Θεωρείται σήμερα στον Καναδά ως ένας από τους πιο κατηρτισμένους νέους επιστήμονες και ερευνητές στον χώρο της ψυχικής υγείας. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά.

Ο Αριστοτέλης Βοϊνέσκος, είναι ένας από τους τρεις Έλληνες που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους 40 διακεκριμένους νέους του Καναδά κάτω των 40 ετών. Τα βραβεία «Canada’s top 40 under 40» λαμβάνουν νέοι ηλικίας κάτω των 40 ετών με σημαντική συμβολή στην έρευνα, την τεχνητή νοημοσύνη, την καινοτομία και το επιχειρείν. Οι 40 νέοι επιλέχθηκαν από μια επιτροπή 24 σημαντικών επιστημόνων και επιχειρηματικών ηγετών, που αξιολόγησαν περισσότερες από 900 υποψηφιότητες.

 www.ellines.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου