Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Αναπτυξιακή Τραπεζική από την Τράπεζα Πειραιώς



Eνα καινούργιο μοντέλο επιχειρηματικής πίστης προτείνει η Τράπεζα Πειραιώς απαντώντας ολοκληρωμένα στην ανάγκη χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων για την πραγματοποίηση νέων επενδύσεων σε κρίσιμους τομείς για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η «Αναπτυξιακή Τραπεζική» αποτελεί μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που αποσκοπεί στη στοχευμένη και συντονισμένη αξιοποίηση επενδυτικών κεφαλαίων και εξειδικευμένων χρηματοδοτικών εργαλείων, εγχώριων και ευρωπαϊκών.

Το νέο μοντέλο έχει στόχο να χρηματοδοτήσει όχι εταιρείες αλλά βιώσιμα επενδυτικά σχέδια με πολλαπλασιαστικά κοινωνικοοικονομικά οφέλη, τα οποία μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

Μέσω της Αναπτυξιακής Τραπεζικής, η Τράπεζα Πειραιώς θα χρηματοδοτεί επενδυτικά έργα εκτιμώμενου προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ και άνω, με έμφαση στις υποδομές, τον τουρισμό, την ενέργεια και την ενεργειακή αναβάθμιση, την κλιματική αλλαγή, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τον αγροδιατροφικό τομέα, την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγική εξωστρέφεια, την καινοτομία και τεχνολογία.

Βασικά κριτήρια για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στην Αναπτυξιακή Τραπεζική αποτελούν:

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φορέα, η βιωσιμότητα και οι προοπτικές κερδοφορίας της επένδυσης, η συμβολή των επενδυτικών σχεδίων στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.

Για την υλοποίηση των επιχειρηματικών επενδυτικών σχεδίων προβλέπεται ολοκληρωμένη υποστήριξη με επιλογή από μεγάλο εύρος εργαλείων που θα χρησιμοποιούνται ανάλογα με το τύπο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και το ύψος του εκάστοτε επιχειρηματικού σχεδίου:

Οι χρηματοδοτικές λύσεις που προσφέρονται από την τράπεζα περιλαμβάνουν χρηματοδοτήσεις έργων, ομόλογα έργων, εγγυημένες χρηματοδοτήσεις, προσαρμοσμένα χρηματοδοτικά προϊόντα τα οποία σχεδιάζονται με βάση τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κάθε επενδυτικού σχεδίου, με στόχο την εναρμόνιση της μορφής και των όρων των χρηματοδοτικών κεφαλαίων με τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας των έργων. Συγχρόνως η τράπεζα αξιοποιεί όλα τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της.

Μέσω της Αναπτυξιακής Τραπεζικής, τα υποψήφια επενδυτικά σχέδια μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε εγχώρια και διεθνή αναπτυξιακά κεφάλαια. Η συμμετοχή των κεφαλαίων αυτών μπορεί να υλοποιηθεί είτε απευθείας ως μέρος του μετοχικού κεφαλαίου του επενδυτικού σχήματος, ή μέσω εκδόσεων δανείων μειωμένης εξασφάλισης. Με τη συμμετοχή αυτή μοχλεύονται περαιτέρω ιδιωτικά κεφάλαια με στόχο τη διαμόρφωση του βέλτιστου χρηματοδοτικού σχήματος, το οποίο σε συνδυασμό με τα δανειακά κεφάλαια εξυπηρετεί τους στόχους όλων των μερών.

H τράπεζα θα υποστηρίζει με συμβουλευτικές υπηρεσίες τις επενδύσεις αυτές σε όλη την εξέλιξή τους.

www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου